Entrevista al Rafel Sedano, patró de la Fundació, sobre la presentació del Triangle Jove a l’UCE

La fundació Triangle Jove  es va donar a conèixer ahir a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) de Prada de Conflent amb la voluntat de ser un dels principals referents per a les entitats juvenils en tot el territori del domini lingüístic. Rafel Sedano, patró de Triangle Jove, va explicar que “d’aquesta fundació en formen part entitats com el Consell de Joventut de les Illes Balears, el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana i el Consell Nacional de Joventut de Catalunya, és a dir, que aplega tres organismes de dret públic que treballen en temes de joventut”.La nova fundació vol fomentar la participació juvenil en tots els àmbits en el marc cultural dels territoris de parla catalana. “Per això és vital ser aquí, a la UCE, per donar-nos a conèixer com a fundació, perquè volem arribar a joves dels territoris i de parla catalana  i aquí n’hi ha molts de representats”, assegurà Sedano. Aquests dies s’ha estat desenvolupant a Prada la UCE jove, el gruix principal de participants de la qual prové de les Illes Balears.
Rafel Sedano, que a les properes eleccions municipals serà candidat del PSM a Calvià, remarcà la importància d'”estimular la participació dels joves en tots els àmbits en què es trobin, no necessàriament en la política, sinó en les entitats que tinguin més a l’abast i al seu entorn”.

Més d’una dècada

La fundació Triangle Jove va néixer el 1999 i en són membres nats els presidents de cada un dels consells de joventut de la Comunitat Valenciana, les Illes i Catalunya, i s’estudien fórmules perquè hi entrin membres de la resta de territoris. Els aplecs que realitza l’entitat tenen un caire fortament municipalista i fins ara se n’han duit a terme a les quatre Illes Balears. El marc de col·laboració de la fundació també té un aspecte molt important pel que fa a la formació, ja que des del 2002 Triangle Jove té un conveni de col·laboració amb l’Institut Joan Lluís Vives -l’associació d’universitats de Catalunya, Illes Balears i València- amb l’objectiu de crear un espai universitari comú. Alguns temes que s’han posat sobre la taula han estat el de la coordinació de la docència i la recerca i les activitats culturals; i a la vegada s’ha volgut potenciar l’ús i la normalització de la llengua.

“Per això tenia tot el sentit del món poder fer aquesta presentació a Prada, perquè aquesta és també una universitat i, a més a més, hi prenen part molts joves”, assegurà Sedano, qui va apuntar que “hem de treballar de manera molt important el concepte de Mediterrània, que és un dels espais i dels territoris que tenim en comú i sobre el qual podem treballar més”. Sedano va defensar aquests òrgans de participació i va explicar que “la gent que entra als consells de la Joventut no ho fa per política”, però que “és normal que pugui passar. És un salt que de vegades es produeix, perquè hi coneixes moltes persones”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s