El Triangle Jove a la 33a AGO del CNJC on es reclama que no es comprometi la liquiditat de les entitats

L’actual context econòmic i les perspectives de futur immediat fan preveure un escenari de dificultats i retallades en el finançament públic de les entitats juvenils. Això, almenys, és el que tem el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), que aquest dissabte ha aprovat una resolució a la seva 33a Assemblea General Ordinària, celebrada a Barcelona, en què demana a la Generalitat que compleixi els pagaments compromesos en terminis establerts i raonables per no fer perillar la liquiditat de les entitats i evitar la contractació de pòlisses de crèdit amb diner públic.

De fet, el CNJC ja ha patit durant el darrer any retallades de més del 30% dels ingressos previstos que han impedit l’execució del pressupost aprovat a l’Assemblea General del 2010, del qual se n’han retallat 97.000€ i que han obligat a prendre mesures extraordinàries de reducció de despesa, entre les quals una important reestructuració laboral. Per al curs 2011-2012, el pressupost aprovat aquest dissabte ja compta amb una reducció del 26% respecte el de l’any passat.

Per tot plegat, el CNJC demana que es mantingui el suport econòmic a l’associacionisme juvenil, que es justifiquin les possibles retallades de finançament de les partides ja assignades que sofreixin les entitats i que es mantinguin i generalitzin els convenis de finançament plurianuals que permetin la planificació econòmica de les entitats.

Aquest ha estat un dels principals temes que s’han abordat aquest dissabte en el marc de l’Assemblea General del CNJC, en què hi ha participat una trentena d’entitats juvenils catalanes i que també ha servit per fer canvis en la presidència del Consell. D’aquesta manera, Benjamí Aguilar, de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, pren el relleu de Víctor Albert, de l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya.

A l’assemblea també hi han estat presents la presidenta del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, Papi Robles; la presidenta de la Fundació Triangle Jove, Àngela Garcia; el president del Consejo de la Juventud de España, Ricardo Ibarra. També hi ha intervingut el director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Toni Reig, que al seu dia va ser president del CNJC.

Finalment, el conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat, Josep Lluís Cleries, i la regidora de Dones i Joventut de l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Blasco, han clos la trobada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s