El Consell de Joventut de Mallorca exigeix la seva continuïtat

Image

El passat dissabte, 23 de juny, el Consell de la Joventut de les Illes Balears va dur a terme una concentració davant el Parlament de les Illes Balears per expressar el malestar de les entitats per l’anunci de supressió del CJIB i per no haver estats rebuts encara pel Conseller d’Educació, Cultura i Universitats, Rafael Bosch, a qui havien sol•licitat la reunió després que el passat 30 d’abril el Govern anunciàs la seva voluntat de suprimir l’ens públic al•legant motius econòmics.

El CJIB ha intentat traslladar de primera mà a Bosch la necessitat de mantenir viu l’instrument de participació i interlocució creat l’any 1985 mitjançant la llei del CJIB, encara que amb un funcionament distint si al final quedàs sense cap dotació pressupostària del Govern de les Illes Balears. És aquesta idea, una voluntat de nou consens, la que el CJIB vol transmetre directament al Conseller Bosch.

A l’acte de dissabte hi varen participar representants de diferents entitats juvenils (del món de l’escoltisme, de l’esplai, culturals, polítiques, educatives), així com antics dirigents del Consell de la Joventut, qui varen manifestar el seu suport i la seva confiança en que l’executiu rectificarà i s’arribarà a un acord que permetrà la continuïtat del CJIB.

La concentració es va dur a terme davant les portes del Parlament, bressol del Consell de la Joventut. Tal i com va indicar la presidenta de l’organisme, Marta Carrió “el Parlament de les Illes Balears és a on va néixer fa quasi 27 anys el CJIB, concretament, l’any 1985, mitjançant una llei precedida d’un consens absolut per part de totes les forces polítiques” .

En finalitzar l’acte, es va acordar sol•licitar una reunió al president del Parlament, Pere Rotger, per explicar-li de primera mà la situació actual i demanar-li complicitat i mediació amb l’executiu en la recerca d’una solució.

Font: Tribuna Mallorca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s