Entitats juvenils catalanes, illenques i valencianes reflexionen sobre la participació i la qualitat democràtica

La trobada ha servit per reivindicar el paper dels Consells de Joventut davant la política de retallades i la manca de reconeixement d’aquests per part d’algunes administracions de referència.

Un centenar de representants d’entitats juvenils catalanes, illenques i valencianes, pertanyents al Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), al Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) i al Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV) han participat aquest cap de setmana a la 14a Trobada Triangle Jove, que ha tingut lloc a Coma-ruga, enguany amb la participació i la qualitat democràtica com a eix central de debat. Amb el lema “#indignacció, de la indignació a l’acció”, la trobada també ha servit per destacar la importància del model dels consells de joventut com escoles de ciutadania.Durant el cap de setmana s’ha comptat amb la participació de Raimundo Viejo i d’experiències associatives amb membres del 15M, Melderomer, Ilirock i de 4 Vents. També ha participat l’expresident del CNJC, Benjamí Aguilar.

La trobada ha servit també per signar una resolució en defensa dels Consells de Joventut i de l’associacionisme juvenil, com a resposta a la decisió del govern balear de suprimir el CJIB i del valencià de reduir, respecte l’any passat, un 50% el pressupost destinat a garantir el funcionament i futur del CJCV.

En la declaració, el Triangle Jove, reclama que les administracions dotin al moviment associatiu juvenil del reconeixement polític, social i econòmic que es mereix. També demana un pressupost anual assegurat i estable que permeti a cada Consell desenvolupar les seves funcions bàsiques de forma autònoma i que es facin efectives les quantitats que es deuen als Consells i entitats juvenils per tal de restablir el seu funcionament normal. Finalment, en la declaració reclama la rectificació immediata del govern balear pel que fa a la supressió del CJIB. Una rectificació política, i no econòmica, de manera unilateral.

A l’acte de cloenda, que ha tingut lloc aquest diumenge al matí a la Fundació Pau Casals, hi han participat el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries i l’alcalde d’El Vendrell, Benet Jané. També hi han assistit el director General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Toni Reig; el director de l’Agència Catalana de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Jordi Boixadera; el coordinador Territorial de Joventut a Tarragona, Joan Plana; la directora dels serveis territorials de Benestar Social i Família a Tarragona, Anna Maria Solé; el delegat del Govern de la Generalitat a
Tarragona, Joaquim Nin, i la regidora de Ciutadania de l’Ajuntament del Vendrell, Eva Moreno.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s