La Federació d’Entitats Juvenils prendrà el relleu del Consell de la Joventut de els Illes Balears

fedeIBDiverses associacions de joves illencs van constituir ahir la Federació d’Entitats Juvenils, una nova plataforma que donarà continuitat al desaparegut Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB)

“La federació neix amb l’objectiu de reemprendre el treball que, durant més de 27 anys va dur a terme el CJIB abans de ser fulminat pel Govern de José Ramón Bauzá”, explica el comunicat enviat als mitjans.En el mateix escrit, s’assegura que es “plantarà cara i s’alçarà la veu” en favor dels joves associats de les Illes, davant un Govern que està aplicant retallades dures en sanitat, educació i polítiques juvenils.

La Federació d’Entitats Juvenils ha assegurat que defensarà la participació com una “eina de transformació social bàsica i un dret fonamental”.

El CJIB va ser, fins el seu tancament, una entitat de dret públic que tenia com a finalitat primordial defensar els drets dels joves enfront de les administracions públiques (Govern Balears, els consells insulars, els ajuntament, etc.) amb l’objecte de propiciar la participació de la joventut en el desenvolupament social, polític, econòmic i cultural de les Illes Balears. L’equip de José Ramón Bauzá va derogar fa mig any la Llei del Consell de la Joventut, per la qual cosa l’ens va quedar suprimit de manera automàtica.

Ja el passat mes de juny les 43 entitats que formaven el CJIB van anunciar que preparaven una nova assocaició per botar-se el tancament “polític” del Consell de la Joventut.

El 2007, el CJIB va rebre el Premi 31 de desembre pel seu compromís en la promoció de la llengua catalana i la cultura pròpia de les Illes Balears.

Font: Vilaweb

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s