Entitats juvenils catalanes, illenques i valencianes reflexionen sobre l’emancipació juvenil

La XV Trobada del Triangle Jove s’ha celebrat aquest cap de setmana (18, 19 i 20 d’octubre) a Morella amb el lema “Generació retallada però no perduda”.

Hi han participat experts en la matèria com Domingo Comas i ha servit per debatre sobre l’emancipació com l’habitatge, l’ocupació o la igualtat d’oportunitats entre les persones joves.

Imatge

Més d’un centenar de representants d’entitats juvenils catalanes, illenques i valencianes del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV), el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i el Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) han participat aquest cap de setmana a la XV Trobada que organitza la Fundació Triangle Jove, un projecte compartit entre els tres consells de joventut. La Trobada d’enguany s’ha celebrat a Morella (comarca dels Ports, Castelló), amb el lema “Generació retallada però no perduda”.

La Trobada ha servit per debatre sobre l’emancipació juvenil, entesa com una part fonamental del dret a dur a terme els propis projectes de vida i a exercir plenament els drets de ciutadania. En la Trobada s’ha aprovat la declaració “Els i les Joves volem construir lliurement i en igualtat d’oportunitats els nostres projectes de vida”. En ella, el Triangle Jove considera que les polítiques públiques han de garantir que els i les joves puguin construir el seu projecte de vida en igualtat de condicions i escollir lliurement els seus camins vitals, sense condicionants. És per això que reclama transformacions estructurals per tal de portar a la societat i a la joventut a una situació sense exclusió, sense pobresa i sense desigualtats socials. Entre les demandes concretes es reclama la derogació de la reforma laboral i l’establiment d’un nou model de relacions laborals, el foment d’alternatives a les formes tradicionals d’habitatge i la retirada de la LOMCE i del TIL, entre d’altres.

Durant el cap de setmana s’ha comptat amb la participació de persones enteses en la matèria com el Doctor en Ciències Polítiques i Sociologia, Domingo Comas pertanyent a la Fundación Atenea.

A l’acte de cloenda, que ha tingut lloc aquest diumenge al matí a l’Ajuntament de Morella hi han participat el Director General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Toni Reig i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s