la fundació

Què és el Triangle Jove

El Triangle Jove és, des de 1999, l’espai de col·laboració del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV), el Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC). Els Consells de la Joventut són representants de l’associacionisme juvenil i tenen com a objectius la interlocució davant les administracions públiques i la promoció de l’associacionisme. La Fundació Triangle Jove és l’instrument de coordinació dels consells en aquestes funcions.

IX Trobada Triangle Jove a Llíria 2007

Objectius bàsics del Triangle Jove

· Prendre posicionaments sobre temes d’interès per a la gent jove i traslladar-los als organismes i institucions que pertoquin, a les entitats juvenils, als i les joves i a la resta de la societat.

· Oferir a les entitats membres dels tres Consells de la Joventut la possibilitat de trobar espais d’intercanvi.

· Millorar la qualitat de l’associacionisme i potenciar la participació social dels i les joves.

VIII Trobada Triangle Jove a Vic 2006

De somni a gran realitat associativa.

El concepte de Triangle Jove és molt més que un espai de col·laboració entre els Consells de la Joventut de Catalunya, Illes Balears i País Valencià. Passen els anys i Triangle és cada cop més fort i més gran. Allò que era un somni, ara és una gran realitat associativa. Un Triangle format per persones, associacions i el conjunt de tots els valors de l’associacionisme que són un alè fresc i de color en la societat actual.

VII Trobada Triangle Jove a Eivissa 2005

Universitat, llengua i cultura

Des del 2002 el Triangle Jove té un conveni de col·laboració amb l’institut Joan Lluís Vives, l’associació d’universitats de Catalunya, Illes Balears i País Valencià. L’objectiu és crear un espai universitari que permeti coordinar la docència, la recerca i les activitats culturals i potenciar l’ús i la normalització de la llengua pròpia.

ix aplec triangle jove a Alacant 2009

Mediterrània associativa

Un dels principals objectius des de la signatura de l’espai de col·laboració ha estat que el Triangle esdevingués un intercanvi d’experiències i formació entre les pròpies entitats que formen els tres Consells de la Joventut.

Així, tant la Trobada Triangle Jove com l’Aplec de Consells Locals de Joventut, són l’eina perfecta per a respondre a aquesta línia de treball.

I Trobada Triangle Jove a Mallorca 1999