VIII Trobada Vic 06

Eduquem en la participació, participem en l’educació

A Vic, i sota el lema “Eduquem en la participació, participem en l’educació” un centenar de joves balears, catalans i valencians van celebrar la VIII Trobada del Triangle Jove, l’última Trobada Triangle (23 i 24 de setembre de 2006). Durant tres dies es va debatre sobre dos temes d’actualitat molt importants pel moviment associatiu juvenil, la participació i l’educació.

La novetat d’aquesta edició va ser el procés de dinamització de la trobada i la metodologia de debat per a l’elaboració de la Declaració.Es va fer a través de dinàmiques en diversos grups i subgrups, tractant la participació des de l’educació formal, la no formal i la informal. El resultat dels debats va donar lloc a un declaració en la qual el moviment associatiu juvenil proposa mesures per fomentar la relació entre aquests tres àmbits d’educació i reptes del propi moviment per afrontar les noves realitats socials.

Així mateix, es va organitzar una Fira d’Entitats, un espai lúdic on a través d’un joc les entitats van interaccionar, conèixer els seus projectes i imaginar-ne de conjunts. La valoració d’aquesta Fira ha estat molt bona per part de les entitats ja que era un espai que propiciava la creació de xarxa entre les entitats dels tres territoris.