X Trobada Alcúdia 08

Joves, mobilitat i model territorial

Prop de 150 joves membres de diverses entitats d’arreu del territori de parla catalana participaran des d’avui i fins diumenge a la X Trobada del Triangle Jove, l’espai de col·laboració i formació impulsat pels Consells de la Joventut de Catalunya, País Valencià i Illes Balears. En aquesta desena edició, que té lloc a Alcúdia (Mallorca), els temes tractats giren entorn del paper dels joves en les qüestions de mobilitat i model territorial. Per a això comptarem amb ponències d’especialistes en la matèria, com Joan Olmos –professor de l’Escola Superior Tècnica d’Arquitectura de València-, Margalida Ramis –membre del Grup d’Investigació en sostenibilitat i territori de la UIB i portaveu del GOB Mallorca-, Antoni Bosch –economista i tècnic de mobilitat del Govern de les Illes Balears- i Josep Vila –geògraf i director de l’Institut de Medi Ambient de la UdG.

Així mateix, es faran grups de treball sobre ordenació del territori, infraestructures i energia, transports i decreixement conduïts per Sebastià Sansó –vocal de l’Associació d’Ambientòlegs de les Illes Balears-, Joan Ferrà –pedagog-, Llorenç Beltran –geògraf- i Aina Socies – ambientòloga- i Joan Amer –sociòleg-, respectivament.

La Trobada finalitzarà el diumenge al matí amb un acte a l’Auditori de l’Esglèsia del Port d’Alcúdia, on es llegirà la declaració final conjunta i hi haurà les intervencions d’Eugeni Villalbí – Secretari de Joventut de la Generalitat de Catalunya- i Joan Artigues –Director General de Joventut del Govern de les Illes Balears-, a més de les dels tres presidents dels tres Consells de la Joventut. Així mateix, s’hi presentarà la nova Fundació Triangle Jove i l’obra commemorativa que el jove artista algaidí Pere Capellà ha fet per l’ocasió.

D’aquesta trobada en sortirà un document que marcarà les línies i posicionaments oficals, en matèria de movilitat, de tots 3 consells de la Joventut .