“Entre les retallades i les destralades”, manifest en suport dels consells i l’associacionisme juvenil

Arran dels darrers esdeveniments relacionats amb el Consell de la Joventut de València, que ha vist com el consistori de la ciutat li tallava les línies de conveni i el deixava a pressupost zero (veure info), la Fundació Triangle Jove ha promogut l’elaboració d’un manifest, conjuntament amb el Consell de la Joventut de Barcelona i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC). El document, que porta per títol Consells de Joventut: Entre les retallades i les “destralades” denuncia retallades salvatges en les ajudes a consells de la joventut del País Valencià, les Illes Balears i Catalunya que han esdevingut autèntiques “destralades” que amenacen de mort entitats com el CJV, el Consell de la Joventut de les Illes Balears o el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana.

Font: Joves Comissions Obreres País Valencià

30é aniversari del CJV amb la presència de membres del Triangle Jove, el CJB i el CNJC

En el manifest s’exposa la situació d’aquestes entitats després de reajustaments totalment desmesurats que amenacen la seva supervivència tot i tenir un molt bon bagatge d’anys de bona feina i d’haver esdevingut un referent per als i les joves del seu entorn.

En el document també s’exposa que a Catalunya, tot i que les retallades no han estat tant contundents,  han obligat a reestructurar el CNJC. A més, les entitats juvenils de base estan patint moltes dificultats a causa del retard en el cobrament de subvencions anteriors que ja havien estat resoltes i atorgades i per les complicacions existents a l’hora de gestionar les subvencions de cara al 2011 i que no es preveuen cobrar fins al 2012, fet que complica moltíssim la liquiditat de les associacions juvenils.

En el manifest, les tres entitats demanen “que es facin passos immediats per a rectificar aquestes polítiques d’ofec de l’associacionisme i la participació juvenil, que deixen entreveure una voluntat d’adormir la capacitat qüestionadora i transformadora del jovent”. Les entitats adverteixen que “de no ser així farem una crida a tots els i les joves de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià a mobilitzar-se i a sortir al carrer per a dir prou a unes polítiques que evidencien la voluntat de dividirnos i silenciar-nos, per tal que siguem molt més passius. Fa més de 30 anys que fem molta i molt bona feina i no permetrem que s’esborri i s’aturi amb pretextos covards!”

Versió completa del manifest

Doneu suport al manifest fent-ne difusió a través dels vostres contactes i de les vostres xarxes socials!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s