Dia Internacional de la Joventut #MentalHealthMatters

IYD_2014

Avui és el dia Internacional de la Joventut. Com cada any, el Fòrum Europeu de la Joventut posa en el punt de mira diferents problemàtiques que afecten a la població jove de tot el món. Anys anteriors han tractat temes com la pobresa, la participació dels joves per al desenvolupament, la sostenibilitat i el treball decent i productiu.

Aquest any el IYD se centra en la joventut i la salut mental. La població jove de tot el món s’enfronta a la discriminació i el tracte desigual a causa de la seva edat i posició a la vida. Per al jovent amb problemes de salut mental, la possibilitat d’afrontar la discriminació és encara més forta.

El vint per cent de 1,2 milions de joves del món experimenten una problema de salut mental transitori o permanent. No obstant això, segueix existint l’estigma i la discriminació al voltant de les condicions de salut mental, que poden conduir a l’exclusió de les persones joves amb aquestes condicions a Europa i a tot el món.

Des de la Fundació Triangle Jove volem ser un altaveu més d’aquesta reivindicació i posar sobre el paper la important tasca realitzada per les organitzacions juvenils per abordar l’estigma al voltant de les condicions de salut mental i per promoure la inclusió social i el benestar dels joves amb aquestes condicions. Des de l’associacionisme juvenil les organitzacions poden donar suport als joves amb problemes de salut mental i ajudar a trencar les barreres de l’estigma i la discriminació.

Font de l’article: European Youth Forum

– Veure més en: http://www.youthforum.org/latest-news/international-youth-day-puts-spotlight-on-mental-health-issues/#sthash.yOaBwzbX.dpuf

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s